2023

KWB beweegt

 

KWB APPELS BEWEEGT EN BLIJFT  PLAKKEN  IN  PLEK35 !
18 december 2023

 

We verzamelden op maandag 18 december onder de Ooiebrug aan de Dendermondse kant ervan. Op een maandag wandelen met de KWB is ongewoon. Dat had alles te maken met de bijzondere stopplaats die we halfweg zouden aandoen. De gure westenwind zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur niet ver van het vriespunt zat. Toch daagden negen goed ingeduffelde stappers op.

We zetten er onmiddellijk stevig de pas in: langs de Nieuwe Dender, onder de mooie Zwijvekebrug, langs de Oude Dender, zo naar het Saske. Dat was het eerste deel van onze trip om in de Sint-Rochusstraat op nummer 35 Plek35 voor onze gebruikelijke drank- en sanitaire halte op te zoeken. Maar er was meer.

Ons groepje, dat ondertussen tot dertien deelnemers was aangegroeid, werd door Sara hartelijk verwelkomd. Sara vertelde dat Plek35 het nieuwe inclusieve project van de VZW Blijdorp is dat voor de deelnemende mensen met een verstandelijke beperking een meerwaarde wil creëren, maar ook verbinding wil maken met de hele buurt. Concreet: hier zijn een verwencafé met lekkere spijs en drank, een cadeauwinkel met originele zelf- en handgemaakte producten, ateliers, vergader- en woonruimtes. Open sinds begin 2023 wordt deze plaats stilaan een begrip in hartje Dendermonde en is het ongetwijfeld nu al een van de gezelligste en warmste plekjes van onze stad. Wil noteren dat het café en de winkel voorlopig enkel op maan-, woens- en vrijdag van 10 tot 15.30 uur geopend zijn.

Niet enkel het smakelijke taartje en dito drankje, maar vooral de pure gastvrijheid, de echte vriendelijkheid en het oprechte enthousiasme van alle mensen die in Plek35 werken, gaven ons voldoende calorieën om de terugweg aan te vatten langs de Brusselse Forten, door de Galeidestraat om zo voorbij het Oud Klooster opnieuw naast de Nieuwe Dender aan ons eindpunt onder de Ooiebrug uit te komen.

Het was een erg koude namiddag maar wel met veel warme mensen. Alle deelnemers beleefden er deugd aan. We zullen deze bijzondere ervaring niet gauw vergeten.

 

Marc De Clercq


Sara verwelkomde ons hartelijk en gaf wat
uitleg bij de werking van Plek 35.

Sandy, een enthousiaste medewerker van
crea-atelier, neemt met plezier het woord.

Knappe knaptandjes van het klei-atelier maar
Lea lijkt er toch niet helemaal gerust in.


Een en al focus in het klei-atelier.


Ge hebt er die werken en ge hebt er die kijken.


Voor de foto, een BEETJE opschuiven Jozef ...

23 NOVEMBER 2023

KWB beweegt

 KWB beweegt in Appels - 21 november 2023

KWB APPELS SCOORT NATUURPUNTEN

 

Op die grijze dinsdag 21 november 2023 verzamelden wij, zijnde vijf dappere fietsers, aan de Dendermonding. Na een kort en vooral modderig cyclocrossje verstopten we onze tweewielers, stevig op slot, in het struikgewas in de buurt. Op het menu stond een wandeltocht van zeven kilometer doorheen bekend - want vooral -  Appels natuurgebied. We hadden geluk want in tegenstelling tot de voorbije dagen bleven de hemelsluizen die namiddag dicht.

Met gids

Frank, die het parcours vooraf grondig had verkend, had zelfs voor een heuse gids, Bart Dierickx, gezorgd. Als één van de 130.000 vrijwilligers bij Natuurpunt en als voormalig Appelsenaar was Bart de geknipte man om ons een en ander te vertellen over de plaatselijke fauna en flora. En dat deed Bart met verve!

Platboten

Typisch voor het Appelse gebied zijn de ontelbare sloten en grachten, zowel smalle als brede. Daarom gebeurde vroeger het vervoer van vee, hooi, gewassen, enzovoort heel dikwijls over allerlei brugjes, maar vooral met een soort platboten. Het gebruik van die platboten bleek toen vrij uniek te zijn, wist gids Bart ons te zeggen.

Natuurpunt beheert in onze gemeente toch wel heel wat: mooie bosjes, drassige gebieden en vooral veel weiden. Het is knap om dat eens van nabij en ter plekke te zien.   

Onder de scherp toeziende ogen van opvallend veel blauwe en witte reigers bereikten we vlot het gezellige Huis Vereecken voor de klassieke drank- en sanitaire stop. Zo rond vijf uur, het deemsterde al behoorlijk, vonden we onze fietsen terug. Net als wij verkeerden die nog steeds in goede staat zodat we alweer meer dan tevreden huiswaarts konden peddelen.

Bedankt, Bart, voor je uitstekende begeleiding. Dat smaakt echt naar meer.

 

Marc De Clercq

Vijf op een rij met links de uitstekende Natuurpuntgids Bart Dierickx.


Vier op een rij met links een zeer degelijk
maar ook zeer glad bruggetje.


20 NOVEMBER 2023

KWB herfstquiz

 KWB kwist voor de 31ste maal - 17 november 2023

De 3de vrijdag van november is traditioneel KWB herfstquizdag en ook in 2023 was dat zo. 22 ploegen hadden zich ingeschreven om met elkaar in de clinch te gaan hoewel deelnemen ook hier belangrijker is dan winnen. Gelukkig maar want er kan maar 1 winnaar zijn. Normaal gezien dan toch want in de KWB herfstquiz kan je naast de hoofdprijs ook nog met 6 bonusprijzen naar huis gaan.

Stipt om 20 uur werd door onze quizmaster de aftrap gegeven met een sportvraag over Rani Rosius. Een baanderij als werkplaats van een touwslager was al iets moeilijker. Ook een vraag naar de naam van een sportman op de foto, Frans Bonduel, was niet zo makkelijk al stond zijn naam wel in kleine letters op diezelfde foto.

De schaal van Scoville ging over pikante pepers en de naam van de Chinese auto’s van BYD (build your dreams) was ook niet erg bekend. De mollenklem werd door sommigen verkeerdelijk geacht andere dingen te klemmen.

In de derde ronde bleek de opdrachtgever voor de Oosterweelverbinding (Lantis) voor velen onbekend. Een sauteerpan kenden ze bijna allemaal en ook shapewear bleek wijd bekend.

Nu nog 19 min om 12 bladen met herfstkroonvragen op te lossen. Steeds het meest zenuwachtige moment van de avond. Hier worden dikwijls grote verschillen opgetekend tussen de ploegen.

Na de pauze volgde de ronde 4. De Cipressa als voorlaatste molshoop in Milaan – San Remo was geen voltreffer. De labradoodle was dan weer een makkie en ook Dua Lipa werd door de meesten herkend.

In ronde 5 moest een woord ingevuld worden in 3 verschillende zinnen waarbij het woord wel anders mocht gesplitst worden. Slechts 2 ploegen slaagden in deze opdracht (Ik loop door de NATUUR terwijl ik de wolken NA TUUR denk ik dat wordt een NAT UUR). De Aziatische tijgermug en Rod Stewart bleken dan weer weinig problemen op te leveren.

Ronde 6 was meteen ook de laatste ronde. Velen wisten dat Miss Nederland een transvrouw was maar resomeren als nieuwe methode om een lichaam op te lossen bleek, ondanks de tip, toch wel een probleem. De laatste vraag van de avond was zoals steeds een lijstje, deze maal een lijst met lossingsplaatsen voor duiven. Dankzij de aanwezigheid van Quievrain ging bij velen een lampje branden.

Na nog wat rekenwerk was de uitslag klaar. De ploeg Malheur 12 werd de grote winnaar met overwicht. Incognito en De Gariffen vervolledigden het podium.
Na deze geslaagde avond waren er geen verliezers, zowel kwissers als organisatoren sloten deze avond af met een goed gevoel.

De volledige uitslag kan je hieronder vinden.


André

Zie hem hier staan blinken, de beker voor de winnaars.


De quizmaster geeft de aftrap van de 31ste herfstquiz.


Sommigen moeten er over nadenken, anderen weten het direct.


De eerste punten worden genoteerd.


Zicht op de zaal.


De temperatuur stijgt direct met enkele
graden als de herfstkroonvragen aan de beurt zijn.


Tijdens het oplossen van de herfstkroonvragen.


Een en al zenuwachtigheid.


Tijdens het oplossen van de herfstkroonvragen
 is er geen activiteit achter de toog.

Nog iets minder dan anderhalve minuut.
Voor wie het nu nog niet weet zal het waarschijnlijk te laat zijn.


Bea zit al klaar met haar verbeterblad.


De quizmaster sommeert iedereen om af te geven.


Nu begint het zweten voor de jury.


De resultaten worden ingevoerd.
Het wordt stilaan duidelijk wie dat spel hier gaat winnen.


Dankzij een goede score in alle onderdelen
wint Malheur 12 met een straat voorsprong.

12 NOVEMBER 2023

Sint Maartenrondgang

 De KWB Sint op pad - 10 november 2023

Het vallen van de bladeren luidt voor KWB Appels een drukke periode in. Er is immers de herfstquiz maar vooraleer de hersenen gepijnigd worden is er natuurlijk nog het feest van de goedheilige man.

En ook dit jaar trok onze KWB Sint er op uit om tal van brave kindertjes een bezoek te brengen en hen voor te lezen uit zijn heilig boek wat hij vanuit het verre Spanje allemaal gezien had gedurende het jaar. Dat daar ook een rechtstreekse lijn bij hoorde met de ouders wordt in dit kader maar best verzwegen.

Ook dit jaar diende de zak van onze kersverse Pieten alleen maar om cadeautjes in te steken. We zien ons al thuis komen met een stout kind in de zak, nog afgezien van de klap in de geburen die dat zou teweegbrengen.

Dit jaar ook geen bange wezels die hun schrik enkel overwinnen als ze hun pakje mogen ophalen. Neen, alle kinderen verschenen zelfverzekerd in het aanschijn van de Sint en sommigen zongen zelfs een liedje met enige aanmoediging van ouders of broers en/of zussen.

Dat hebben we dus weer eens gehad, misschien zelfs voor de laatste keer als we sommige geruchten mogen geloven. De soep wordt natuurlijk nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend, ook niet bij de Jef thuis.

Tot slot nog even stilstaan bij een Sint die ons nog niet zolang geleden is ontvallen en waarmee ik als chauffeur mooie momenten heb mogen beleven. André Fierens bevindt zich nu zonder twijfel in de echte hemel.

 

André

De kinderen hebben zich mooi uitgedost om
de Sint waardig te ontvangen.


Een jonge man met ambitie, een nieuwe Sint is opgestaan.


Tenslotte worden er nog wat kunstwerkjes uitgewisseld.



Nog een groepsfoto voor het album.


Dit is zeker de jongste uit de rij.
Bemerk ook de pater familias die speciaal voor de
Sint nieuwe sokken heeft aangetrokken.


Terwijl de Sint toekijkt lijkt één van de zonen wel in de luster te hangen.


Ook mama mag mee op de foto.


Die kan met de Sint meekijken naar al wat over haar in het grote boek staat.


Even een handoplegging want dat is hier een zwaar geval.


Oei vriend, kom jij van de Noordpool?
Dan vind ik Spanje toch beter voor mijn reumatis.


Wat een mooie tekeningen, je ziet, hier is werk van gemaakt.


En ook nog een liedje ter afsluiting.


Op het volgende adres mag deze schattige krullenbol de spits afbijten.


Als die niet eerst bij de schminkster gepasseerd is
weten wij het ook niet meer.


In geef acht voor de Sint.


Toch niet helemaal op haar gemak.


Ne keer voelen of mijn pamper nog goed zit.


Alles onder controle.


Deze speelt al in een hogere categorie en mag dus gaan zitten.


Misschien zien we deze jongeman ooit nog terug in het circus.


Hoewel hij de oudste is dwingt de Sint ook bij
hem nog het nodige respect af.


Het officiële gedeelte is afgelopen. Nu alles uitpakken
of 'unboxen' zoals ze dat tegenwoordig zeggen.

24 OKTOBER 2023

KWB beweegt

 KWB beweegt in Oudegem - 19 oktober 2023

Voor onze oktober-wandeling trekken we naar onze buren in Oudegem. Luc zal  deze keer onze gids zijn. Een dikke merci daarvoor, Luc!

Voor in totaal een kleine acht kilometer vertrekken en eindigen we aan de Oudegemse kerk. Naar goede gewoonte stoppen we ongeveer halfweg in café ‘En Passant’ onder de toren van de Sint-Aldegondiskerk in Mespelare.

Het lijkt wel een werfbezoek.

Luc lijkt wel van Aziatische afkomst, maar dat is niet woke zeker?


KWB Beweegt

 

KWB Appels beweegt door Oud-Smetleedse bossen - 28 september 2024

Toen waren we nog met vier. Inderdaad, door omstandigheden was de groep fel uitgedund. Johan, Jef, Frank en ikzelf waren op 28 september de overblijvende wandelaars. Och ja, ik mag zeker onze vijfde kompaan niet vergeten: Nicky, de hond van Frank wandelde ook mee. Onze wandeling startte aan het gezellige Sparrenhof in Lede. Het weer was super! Iedereen heeft volop genoten. Het werd een prachtige wandeling langs zeer mooie natuur. Niemand van ons kon vermoeden dat Serskamp zoveel moois te bieden had. Onderweg kwamen we twee kappelletjes tegen. Eén ervan was de kapel Onze Lieve Vrouw van Vrede. Na een korte halte bij de vredekapel stapten wij naarstig voort, want even verder hadden we een welgekomen stop in café Eéndracht in het centrum van Serskamp. Nadat iedereen zijn trappist gedronken had trokken we weer verder. De wandeling werd steeds mooier. Uitnodigend was ook het houten voetpad van één kilometer lang. Nicky zorgde onderweg af en toe voor wat animatie als zij een soortgenoot tegenkwam. Na 8,3 km stappen waren wij terug aan onze startplaats en keerde iedereen tevreden huiswaarts. We hebben met de KWB al héél wat wandelingen gedaan. Deze in Serskamp mag zeker aangestipt worden om later te herhalen.

Theo Verwaeren








28 AUGUSTUS 2023

KWB petanque

 KWB petanque mei - augustus 2023

Het einde van de vakantie is voelbaar en dat is ook meteen het sein voor de jaarlijkse petanquefinale, de bekroning van 4 maanden petanqueplezier. Dat verliep dit jaar ietwat anders dan anders want met de afbraak van de school in de Heirstraat waren wij onze vertrouwde stek kwijt. Wij konden terecht naast de terreinen van korfbalclub Appels en werden door deze club ook meteen in de armen gesloten waardoor meteen ook onze drank- en sanitaire problemen waren opgelost.

Het was dan wel een atypische zomer maar toch waren de woensdagen dat we wegens de weersomstandigheden niet konden spelen eerder zeldzaam. Een fleeceken kwam dan weer dikwijls wel van pas. En zoals steeds wordt het seizoen afgesloten met een finale en dat was ook op 26 augustus het geval.

De weergoden leken ons oorspronkelijk gunstig gezind maar op de buienradar kondigde zich rond de klok van 16 uur toch een pittig buitje aan. En zo geschiedde, tijdens een regenpauze van amper 20 minuten werden onze terreinen in een zee herschapen. Wij lieten ons hierdoor echter niet van de wijs brengen en hervatten het spel. Wat we echter niet voorzien hadden was dat onze cochonet begon te drijven wat zorgde voor de nodige animo.

Maar zoals altijd was er ook nu een winnaar op het einde. Proficiat aan Miel Lippens die na meerdere deelnames nu voor de eerste keer met de biermand naar huis mocht.

De volledige uitslag:



Het begint altijd met 'de onschuldige hand'.


De ploegen worden samengesteld.


De deelnemers kunnen niet anders dan wachten.


De verveling slaat toe. Marie Louise showt haar tienerboezem.


Een schoon koppel, zoon Marc ziet dat het goed is.


Er zijn nog wachtenden.




Het lijkt wel alsof Marc de fanfare aan het dirigeren is.


En gulder, gedaan met flikflooien, tijd om te spelen.


Nu is er geen weg meer terug.


Het spel is in volle gang.


Er is geen blad papier tussen te krijgen.


In de verte trekken donkere wolken samen.


De bui is voorbij maar ons plein staat onder water.


Nog nooit meegemaakt, de cochonet drijft op het water.


Hozen maar.


Toch een serieuze zondvloed.


Alle beetjes helpen.


En zij zagen dat het goed was.


Terwijl er gewacht wordt op de uitslag is het zonnetje terug.


De Jef staat al klaar met zijn emmer.


Hoe zit het voader, moet ik a nog is vastpakken?


Oude liefde roest niet.


De uitslag is bekend. Applaus voor de winnaar.


En de winnaar is ... Miel Lippens.


De afterparty.

30 JUNI 2023

KWB fietsweekend

 KWB fietsweekend 23 - 25 juni 2023

Voor de 12de maal trok KWB eropuit om met de fiets nieuwe horizonten te gaan verkennen. Het begon allemaal toch onder een slecht gesternte. Onze fietsmakker Herman overleed onverwachts eind vorig jaar en luttele weken voor ons weekend maakte Marc een kwalijke val waardoor ook hij forfait moest geven. We lieten echter het hoofd niet hangen, de ene Marc werd vervangen door een andere en we dronken er ene op de gezondheid en het spoedig herstel van onze onfortuinlijke collega.
Als uitvalsbasis kozen we dit keer voor de Zoete Kers, een B&B in Wakken, deelgemeente van Dentergem.
Voor onze eerste route op vrijdag trokken wij naar Otegem waar we een ganse dag zouden fietsen op wat je een uitloper van de Vlaamse Ardennen zou kunnen noemen, best wel pittig dus met namen als het Vossenhol en de Tiegemberg. Het enige vlakke stuk was het traject naast de Schelde. Onze tocht voerde ons ook langs Ingooigem waar we passeerden aan het geboortehuis van Stijn Streuvels. Een eet- en drankstop namen we in Bistro De Waterkant aan het kanaal van Bossuit. ’s Avonds konden we genieten van een lekkere maaltijd, bereid door onze gastvrouw.

Op dag 2 staat traditiegetrouw ‘de pièce de résistance’ op het programma. Het betrof dit keer een rit van op papier 65 km maar dat bleken er uiteindelijk 70 te zijn. In tegenstelling tot dag 1 was deze rit volledig vlak.
De start lag deze keer in Aarsele (deelgemeente van Tielt) en voerde ons via Wingene waar je de varkens ruikt van ver naar het wondermooie domein van Bulskampveld in Beernem. Net voordien was er een eetbreak in ’t Blauwhuis voorzien. Onze tocht leidde ons verder naar Ruiselede waar we deskundige commentaar kregen van Marc (de nieuwe) die ons een uitvoerige lezing gaf van het antennepark aldaar van defensie. Een bezoekje aan de site zat er echter niet in.
Eens terug aangekomen in ons verblijf had onze gastvrouw een afspraak met restaurant De Trog (althans dat dacht ze toch) waar we uiteindelijk een menu kregen aangeboden van apero tot en met dessert. Wat een service!

Veel te snel was het alweer zondag en na het ontbijt en het ontruimen van de kamers maakten wij ons klaar om aan de laatste etappe van ons weekend te beginnen. Op het programma een toer van 40 km voor een groot stuk langs de Leie en volledig vlak. Een drankstop op een mooie locatie viel in het water omdat de zaak uitzonderlijk bezet was voor een privéfeest. Deze was nochtans zeer welkom geweest want het was de warmste dag van het weekend. Dan maar direct doorstomen naar St Eloois Vijve waar we de inwendige mens gingen versterken in bistro Maison Vive. Na dit leuke intermezzo restten ons nog 20 km tot onze uitvalsbasis. We namen afscheid van elkaar en van onze gastheer en -vrouw met een gemeende dankuwel voor de goede zorgen.
Wij denken alvast voor een goede bestemming voor volgend jaar.

André

Het traditionele cavamoment bij het begin van de rit.


Even halt houden bij een transformatorstation en nog
geen 2 min. later was de politie er al.


Een kleine stop aan het kanaal Kortrijk-Bossuit
net voor het middageten.

De voetjes onder de tafel in bistro De Waterkant.


Aankomst in ons verblijf na de eerste rit.


Onze gastvrouw heeft een lekker avondmaal klaargemaakt.

.
Nog wat nagenieten bij zomerse temperaturen.


Voor het ontbijt al even wat vitamine D opdoen.


Als dat geen gezond ontbijt is.


In 't Blauwhuis na ongeveer 25 km fietsen.


Nu eens van een andere kant.


Aan de Kruiderij in Beernem.


Een hoeve-ijsje kan er altijd wel bij.


Een lekkere Motard op het dorpsplein van Poeke.


We worden lekker verwend in restaurant De Trog in Wakken.


We beginnen onze laatste dag met een stevig ontbijt.


Voor wie een spiegeleitje?


Vertrekkensklaar voor onze laatste tocht van het weekend.


Tot volgend jaar zeker? Zeker!


KWB gezinsfietstocht

 KWB gezinsfietstocht - 18 juni 2023

Juni, dat is fietsmaand voor KWB APPELS. Op zondag 18 juni verzamelden 15 fietsers aan de kerk van Appels, 2 personen sloten later aan om te eten.
We fietsten voornamelijk langs rustige wegen richting Boonwijk in St Gillis. Vandaar leidde ons traject door Bellebroek waar de weg er op sommige plaatsen schabouwelijk bij ligt naar de Blijstraat waar je ook al niet blij wordt van het wegdek.
Daarna ging het richting schuurkenskapel om vervolgens aan te sluiten op de Leirekensroute waar ons in de Graankorrel een verdiende drank/sanitaire stop wachtte.
Via Gijzegem met een verplichte stop van Jozef om de karpers aan het kasteel te bewonderen ging het naar Schoonaarde voor een tweede drankstop in de Moshpit (ex Lange Pier). Vanaf hier was het nog maar een paar km naar het Klokhuis waar we de voetjes onder tafel konden steken en bekomen van de emoties.
Het traject
We fietsten richting knooppunt 81. en vervolgens 85 – 32 – 37 – 43 – 44 – 41 – 40 – 30 – 29-22 - 14 - 02 – 67 – 77. (afstand 38.7 km)

Verzamelen aan de kerk van Appels.

Verplichte stop aan het kasteel van Gijzegem.


Ook de hondjes mogen mee.


Stilstaan doen ze toch liever niet.


De poorten bleven gesloten.


In afwachting van een hartig hapje.


Zoek het verschil.


Tafel 2.

31 MEI 2023

KWB dichtbij

 KWB dichtbij op bezoek in de abdij van Dendermonde op 29 mei 2023


Een verslag schrijven over een activiteit waar je zelf niet aan deelnam is een wat moeilijke opgave. Ofwel laat je je fantasie de vrije loop of anders wordt het een kort verslag.

Voor het bezoek aan de Sint Pieter en Paulusabdij ter gelegenheid van de opendeurdag op 29 mei heb ik wijselijk voor de tweede optie gekozen.
Dit betekent dat jullie het zullen moeten doen met hoofdzakelijk kijkvoer zonder al te veel tekst.

Geniet er desondanks van.

André






























25 MEI 2023

KWB beweegt

 KWB beweegt tussen Appelse kapelletjes op 25 mei 2023

KWB kon er op 23 mei nog eens op uit trekken met de zegen van de weergoden. Het feit dat wij op ontdekkingstocht trokken om de kapelletjes van Appels te bezoeken zal er allicht geen kwaad aan gedaan hebben.

Meer dan 15.000! Dat is het haast ongelooflijke aantal kapelletjes in Vlaanderen. In zijn boek ‘Appelse parochieverhalen, fragmenten uit ons rijk verleden’ uit 2007 schrijft dorpsgenoot Jos De Vos dat er ooit tien toegankelijke kapelletjes op het Appelse grondgebied verspreid waren; de kapel van het kasteeltje op de Steenweg van Aalst niet meegerekend. De Sint-Rochuskapel aan het kruispunt van de Koebosstraat, het Zand en de Heirstraat werd jaren geleden afgebroken. Naast de kapelletjes van Sint-Jozef, Sint-Antonius en de Heilige Theresia, dat recent prachtig gerestaureerd werd, zijn alle andere kapelletjes toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw.

De maand mei is van oudsher de Mariamaand. Daarom vonden we het passend en zinvol om tijdens onze maandelijkse wandeling alle Appelse kapelletjes eens met een bezoekje te vereren. Een mooie en zeer gevarieerde tocht van acht kilometer. En dus trokken wij op stap, gegangmaakt door 2 gelegenheidsgidsen die in extremis de echte gids, die na een kwalijke val in de lappenmand lag, dienden te vervangen. Enkele opvallende vaststellingen met de ogen van een niet-Appelsenaar; aan praktisch alle kapelletjes is een verhaal verbonden van een verhoorde smeekbede, een soort van ruilhandel laat ons maar zeggen. Er zijn een paar kapelletjes die dateren van net voor WO I maar de wereldoorlogen en waarschijnlijk het einde ervan heeft ook dikwijls de aanzet gegeven tot het oprichten van een kapel uit dankbaarheid dat men er min of meer ongeschonden uitkwam. Niet verwonderlijk is ook allicht dat de meeste kapelletjes toegewijd zijn aan Onze Lieve Vrouw in al haar hoedanigheden. Tot slot konden we ook vaststellen dat zo'n kapel of kapelletje echt nood heeft aan een conservator, iemand die instaat voor klein onderhoud en een vorm van toezicht houdt. Dat wordt meer en meer een probleem.

Uiteraard moest er ook even een drankkapel bezocht worden om de dorstigen te laven en het overtollige vocht te lozen. Daarvoor kozen we bijna logisch ons eigen Gildenhuis.

Dank aan allen voor het opzoekingswerk en de begeleiding. 

André


Ook in de OLV kapel aan de Steenweg van Aalst
komt alle heil van boven.


De vrouwelijke nieuwsgierigheid ...



OLV ter Nood Gods (Steenweg van Aalst)



H. Theresia van Lisieux (Bevrijdingslaan - Vrijstraat’)



Groepsfoto aan de H. Theresiakapel.



Een voorleesmoment aan de Vredekapel.



Schipperskapel (Hoofdstraat)



 OLV van Lourdes (in zijwegeltje van de Rijckelstraat)



OLV van ’t Hoekske



Sint-Antonius (Heirstraat)



 Sint-Jozef (Koebosstraat)



Sint Jozefkapel



OLV (Schoolstraat, nabij Rijbaan Piet)

27 APRIL 2023

KWB beweegt

 

KWB wandelt in het Kravaalbos op 25 april 2023

Ieder jaar rond eind april spoedt een grote menigte zich richting Hallerbos om de prachtige boshyacinten te bekijken. KWB Appels zoekt het wat dichter bij huis en vooral veel rustiger.

Ook in het Kravaalbos kan je de boshyacinten in al hun pracht bewonderen. Dit prachtige bos van 80 hectare bevindt zich grotendeels op het grondgebied van Meldert en is nog een overblijfsel van het vroegere kolenwoud.

In het bos ligt ook een vijver van 1,5 hectare ontstaan door de winning van zandsteen in de 12de eeuw door de monniken van de abdij van Affligem. De kerken van Meldert, Baardegem en Mazenzele werden met deze steen gebouwd en ook de zandsteen van de Sint Michielskathedraal komt uit de steengroeve in het Kravaalbos.
Diezelfde monniken waren trouwens ook verantwoordelijk voor de bloeiende hopteelt in de streek.

Via wandelknooppunten kan je hier op een rustige manier de longen vullen met gezonde lucht. Af en toe moet er ook wat geklommen worden, het hoogste punt ligt 80 m boven zeeniveau en er is een hoogteverschil van 50 m.

Wij lieten het allemaal niet aan ons hart komen en genoten met volle teugen.

Route via wandelknooppunten: 9,5 km, vertrek aan kerk van Mazenzele.
Drankstop mogelijk nabij knooppunt 40, café bij Ingrid en Davy, Dorp 36
Meldert.

Knooppunten: 717 - 716 - 71 - 70 - 26 - 48 - 98 - 47 - 99 - 40 - 51 - 50 - 72
                      71 - 716 - 717.  

De boshyacintjes bloeien welig.


Middenin het bos.


Even kijken waar we ons juist bevinden.



Tussenstop in een authentieke volkscafé in het centrum van Meldert.



Terug op pad met het prachtige kerkje van Meldert als decor.



Wij zeggen het wel altijd maar hier was een paar goede
wandelschoenen geen overbodige luxe.



Nog even de hond uithangen.

30 MAART 2023

KWB beweegt

KWB beweegt in de Berlaarse turfputten

Nicky is een ferm labradorvrouwtje dat op haar zesde verjaardag als cadeau mee mocht op wandel met zeven KWB’ers op dinsdag 28 maart 2023. Het klinkt bijna als Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De regen viel later die dag, de temperatuur was oké, maar er stond een vrij strakke wind. Geen hondenweer dus, maar Nicky liep er wel bijzonder gelukkig bij.

Vertrekken deden we in de Meerskant in Zele Avermaat aan wandelknooppunt 34 en huisnummer 33 (niet omgekeerd…). Vrij snel waren we in de open natuur en kwamen we uit tussen de voormalige turfputten in het prachtige natuurgebied van Berlare Broek.

In café ‘Den Turfput’ had Nicky blijkbaar een date met een zwarte chowchow. De zeven wandelaars vonden dat ook een goed idee en volgden de blonde jongedame zonder tegenzin. Jammer, maar het romantische geblaf kwam van één kant. Er was dus niet echt een klik tussen de twee. Liet de ontgoochelde(?) jarige daarom de traktatie graag over aan de KWB-kas?

Enkele straten van een recente verkaveling lieten we snel achter ons om vervolgens volop tussen de groene velden te kunnen marcheren. Heel in de verte was de Appelse kerk even te zien. Was er een beetje meer (sluip)verkeer door de jaarmarkt in Zele? Alleszins, na negen gezonde stapkilometers bereikten we opnieuw ons vertrekpunt.

Langs knooppunten 34-35-27-28-14-24-25-38-37-36-34 wees Johan ons de weg.

Marc De Clercq


Groepsfoto met Nicky die toch maar matig geïnteresseerd is.


Een drankstop hoort er nu eenmaal bij.



Omer tegen Karmeliet, Omer wint met 4 - 3.

KWB dichtbij

 KWB dichtbij ontdekt Gent en het Lam Gods

We hoopten op minimum vijftien deelnemers voor de uitstap naar Gent. We telden er dertig! Zaterdag 25 maart 2023 werd een memorabele KWB-dag met een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods-retabel en een gevarieerde stadswandeling. De boosheid van de weergoden (voor de pensionering van weerman Frank Deboosere?) was die dag blijkbaar wat geluwd: de grijze wolken wonnen het meestal wel van het zonnetje, de wind deed ferm zijn goesting, de temperatuur kon er nog net door, maar de regen hield zich gelukkig flink gedeisd. En vooral, de dertig goedgehumeurde en nieuwsgierige aanwezigen hadden er allemaal heel veel zin in. Kiplekkere culturele KWB-knaldrang noemen we dat!
Himalaya van de schilderkunst
Stipt om elf uur startten we in de Sint-Baafscrypte met de augmented reality-tour over de geschiedenis van de kathedraal en het Lam Gods. Met een grote, speciale bril op je hoofd leg je daar als het ware een driedimensionale holografische laag op de echte wereld om je heen. Extra 3D-animatiefiguren en -beelden versmelten met de echte omgeving én je blijft ook nog steeds alles en iedereen om je heen zien. Het is alsof je zelf meestapt in de bewogen geschiedenis van kathedraal en Lam Gods. Een ronduit schitterende belevenis! Maar daarmee eindigt het niet. Na de tour kom je, twee verdiepingen hoger, voor het bijna volledig gerestaureerde Lam Gods-retabel te staan. Daar, in de Sacramentskapel, veilig in een soort glazen kast en op de juiste temperatuur, konden we het hoogtepunt van ons bezoek ervaren: ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ in al zijn glorie. Iedereen werd er stil van. Peter Schmidt, de eminente bijbel- en kunstkenner, schreef dat dit unieke werk behoort tot de Himalaya van de wereldschilderkunst. Dat moeten we volmondig beamen. Verbluffend indrukwekkend en buitengewoon mooi is dit!
Na de groepsfoto aan het monument voor de gebroeders Van Eyck trokken we naar eetcafé ‘Uilenspiegel’ - ook daar in de crypte! - voor een zeer verzorgd en lekker middagmaal. Tussen het smakelijke tomatensoepje en de biefstuk met frietjes en sla door won Marleen als enige met vier juiste antwoorden op vier vragen het Lam Gods-quizje. Wat ze won? Dat lees je onderaan*.
‘Niemand gaat verloren’
‘s Namiddags was het de beurt aan Rika Jamart, leerkracht geschiedenis aan ‘ons’ Romerocollege, om ons langs heel wat Gentse bezienswaardigheden te gidsen. Rika deed dat op een ongewoon originele en bijzonder vlotte manier: een perfecte combinatie van oud en nieuw, geschiedenis afgewisseld met anekdotes, met mooie of verrassende poëzie (bv. we smulden van het Tierenteyn-mosterd-gedicht van Willem Elsschot) en met beklijvende teksten (bv. de beschrijving van het huis in het Patershol uit de recente roman ‘De Opgang’ van de onvolprezen en geboren Gentenaar Stefan Hertmans). Je moet het toch maar doen: meer dan twee uur lang wist gids Rika ons elk moment te boeien. Ook de heerlijk zoete ‘neuzekes’ (de onnavolgbare cuberdons) ontbraken niet. Evenwel na een heuse samenzang van alle deelnemers die, onder leiding van gelegenheidsdirigent Theo, het prachtige liedje ‘Mia’ van Luc De Vos, aan diens imposante maar fraaie muurschildering (van Luc, niet van Theo), ten beste brachten. ‘Niemand gaat verloren’, zong iedereen uit volle borst mee. Niemand gaat verloren Is dat eigenlijk ook niet krek hetzelfde als de paasboodschap van het Lam Gods? Immers, op het schilderij staat het Lam (Christus) dat alle zonden (alle Liefde-loosheid en alle kwaad) uit onze wereld wegneemt boven de fontein (het christelijke doopsel) van het eeuwige leven. Dus: niemand gaat verloren! Knap en merci, Vosken!
‘Heel plezant!’, ‘Bijzonder aangenaam en leerrijk!’, ‘Wat een deugddoend cultureel bad!’ Dat hoorden we als terechte reacties op Rika’s puike gidswerk. Als waardering kreeg ze een oververdiend, warm applaus en zowaar een score van elf op tien. We eindigden passend in ‘Bier Central’ naast het belfort. Met 366 Belgische bieren waarvan 33 op tap was er daar keuze genoeg. Maar dat iedereen veilig (de meesten met tram en trein) en wat moe, maar vooral meer dan tevreden, thuis geraakte, moeten we ook vermelden.
*De prijs, het fel begeerde pluchen lammetje dat op onze wandeling als ‘achterlicht’ van de groep goed dienst deed, komt op Marleens nachtkastje te staan. ‘Hare Etienne’ zal dat wel ‘vree wijs’ vinden.
Marc De Clercq


Na een klein oponthoud, de trein is altijd een beetje reizen,
geraken  wij op onze bestemming.


Daar moeten we zijn.


De crypte.


Wij krijgen allemaal een bakje voor het geluid en een speciale
VR-bril aangemeten.


Met onze speciale bril krijgen wij allerlei dingen
te zien die er eigenlijk niet zijn.



Leontine kijkt duidelijk naar een andere filmp.



Als je hier zo al een paar honderd jaar ligt moet die
arm toch ook beginnen pijn doen?



Het ondergrondse gedeelte zit er bijna op.



Het deels gerestaureerde kunstwerk maakt toch wel indruk.



Hiervoor zijn we gekomen.



In de kathedraal zijn nog talrijke andere kunstwerken te zien.



Een graftombe met treurende moeder en kind.



Nadat we al dat moois bekeken hebben moeten we voor het eten
ook nog een groepsfoto maken en waar kan dat beter dan aan
het monument van de gebroeders Van Eyck.




Het monument voor de gebroeders Van Eyck maar
nu zonder al dat volk ervoor.



Hier gaan we de voetjes onder tafel steken.



Eerste kennismaking met de gids voor de
namiddagwandeling door Gent.



En wijlen weg.



Aan de achtersikkel, volgens onze gids een favoriet plekje
voor vrijende koppeltjes.



De Werregarenstraat vol (toegelaten) graffiti onder het motto
'als ze het hier doen dan doen ze het niet op een ander.


Even halt houden aan de Gentse flikken.



Het stadhuis, half in barokke en half in renaissance stijl.
De meningen zijn verdeeld.




Het belfort met het beeld van de mammelokker.
Volgens de legende zou een veroordeelde tot de hongerdood
door zijn dochter gered zijn door hem borstvoeding
te geven door de tralies.



Organisator Marc met zijn lammeken (om in de stemming
te blijven) dat later naar de winnaar van de
Lam Gods quiz zou verhuizen.



Theo vergrijpt zich aan een getatoeëerde blondine zogezegd
omdat ze het wellicht koud heeft.



Een woordje uitleg aan de totempaal bij Sint Jacobs.







Volgende halte, het Sluizekenpark met de muurschildering
van Luc De Vos.


Onze gids, die een grote fan is, leest voor uit het boek
'De opgang' van Stefan Hertmans.


Er wordt wat overlegd, precies alsof hier nog iets te gebeuren staat.



Ola, er gaat hier precies gezongen worden.



De tekst van 'Mia' wordt uitgedeeld en dan
kunnen we er aan beginnen.


En daar gaan we. Wil je even meegenieten dan
kan dat via de video hieronder.





En omdat wij zo goed gezongen hebben trakteert
gids Rika met een origineel Gents neuzeke, denken wij.


Later blijkt dat zij ons toch een beetje bij ons neuzeke
gehad heeft want er wacht organisator Marc nog een klein neuzekesfactuurke.



De Drongenhofkapel aan de achterzijde van park Sluizeken.
In de kapel is een atelier gevestigd van Wim Delvoye en
Berlinde De Bruyckere. Door een piepklein gaatje
(peepshow volgens gids Rika) kunnen wij binnenkijken.



We bevinden ons bij de voormalige woning van Stefan Hertmans
(witte gevel). Hij ontdekte dat de vroegere bewoner
een notoir collaborateur was in WOII en schreef er een boek over.




We moeten natuurlijk ook nog eens de Sint Michielsbrug aandoen
 vooraleer afscheid te nemen.



Zicht op de Graslei vanaf de  Sint Michielsbrug.



Veel torens in Gent.



Tijd om afscheid te nemen van onze voortreffelijke gids.



Maar wij gaan nog niet naar huis, bijlange niet ...


Nog even nagenieten in café Bier Central.



02 MAART 2023

KWB Beweegt

 

KWB beweegt in Buggenhout bos - 28 februari

Een mooie winterdag, frisjes maar met de zon aan een blauwe hemel. Een ideaal moment om een boswandeling te doen en alzo geschiedde. Beschut tegen een soms wat gure wind gingen wij op stap in het mooie Buggenhout bos. Naast de plekjes die iedereen wel eens heeft aangedaan verkenden wij vooral de buitenste rand van het bos en daar kwamen we toch op plekjes die niemand direct bekend voorkwamen. Na een drankstop in De Groene Wandeling gingen wij de kant van de Boskapel verkennen. Dit stukje bood dan weer de nodige afwisseling tussen bos en open ruimte. Na iets meer dan 8 km waren wij terug bij het vertrek en met de longen vol gezonde boslucht ging het terug huiswaarts.

André


Bij gebrek aan een fotograaf dan maar een selfie.


Deze deelnemer wou absoluut niet gevoederd worden.



Een mooie waterpartij aan de rand van het bos.

16 FEBRUARI 2023

KWB Dichtbij

 

KWB NAAR LEZING OVER HET LAM GODS – 14 februari 2023

 

De ‘grote zaal’ in de Dendermondse abdij zat stampvol. Dat had abt Gerard Van Malderen duidelijk niet verwacht. Hij sprak zelfs van ‘bijbouwen’ in zijn inleidend woordje op de lezing van kanunnik Ludo Collin over ‘Het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal’ op dinsdag 14 februari 2023. Heel veel belangstelling dus voor dit onderwerp. Dat was meer dan terecht.

 

Het eerste kwartier van de spreekbeurt over de betekenis van het Lam Gods was sterk theoretisch met een echte ‘professor’ Collin achter de lessenaar. Dat deel zou je de degelijke fundering van het geheel van dit betoog kunnen noemen. Na dit ‘academische kwartiertje’ ging het vooral over de meer dan boeiende geschiedenis - noem het gerust de spannende avonturen – van dit uitzonderlijke schilderij. Zeer duidelijk, heel goed gestructureerd en met de ondersteuning van veel beeldmateriaal werd deze uiteenzetting een bijzonder leerrijk gebeuren.

Ook het vijftiental aanwezige Appelse KWB’ers beklaagden het zich achteraf zeker niet dat ze dit meemaakten. De meesten van hen zijn er immers ook bij op zaterdag 25 maart om in Gent het Lam Gods–in–het-echt te bewonderen. Dat gebeurt voor achtentwintig deelnemers met de zestig minuten durende en hypermoderne augmented reality tour in de crypte van de Sint-Baafskathedraal. Een unieke ervaring. Maar er is meer. Daarna volgt een lekker middagmaal waarna een ervaren gids de groep een goede twee uur zal rondleiden langs heel wat bezienswaardigheden van onze provinciehoofdstad. Dat alles gekruid met pittige verhalen, leuke anekdotes en zelfs enkele gedichten. We kijken er graag naar uit!

 

Marc De Clercq

Wie kon beter dan Ludo Collin deze voordracht geven?



25 JANUARI 2023

KWB beweegt

 

KWB APPELS BEWEEGT IN DE FALUINTJES – 24 januari 2023

 

De december-wandeling viel letterlijk in het water. Daarom verschoven we deze tocht naar dinsdag 24 januari 2023. Drie graden, wat wind, grijs, maar geen nattigheid. Frisjes dus, maar extra gewapend met handschoenen, muts en sjaal is een wandelaar na enkele honderden meters op temperatuur. Dat was ook zo voor de elf deelnemers die de voor de meesten vrij onbekende Faluintjesstreek met Baardegem, Meldert, Herdersem en Moorsel wat beter wilden leren kennen. We zouden ons beperken tot iets meer dan acht kilometer in Moorsel. Startplaats: het Chirolokaal van Sint-Stefaan & Eglantier, een voormalig kloosterschooltje, in de Haverenbosweg. Je merkt het daar onmiddellijk: een prachtige en licht heuvelachtige streek, een wijds en weids landschap.

 

Eerst maakten we een ommetje op het Trollenpad. Heel leuk om door dit sprookjesachtige bosje te stappen. Een aanrader om er op een zomerse dag eens met de kleinkinderen te komen spelen en/of picknicken. Zo belandden we na een goeie vier kilometer langs veldwegen en autoluwe straatjes in het hart van Moorsel, deelgemeente van Aalst, met de mooie Sint-Martinuskerk en iets verderop de Sint-Gudulakapel.

‘Ons Ilse’, de Willy en Fons met zijn hondje

Vanuit café Tipke bekijkt ons minzaam en uitnodigend een meer dan levensgrote foto van de betreurde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, ooit een populaire politica die zeker niet in een ivoren toren leefde. We kunnen er dus niet aan weerstaan om hier even halt te houden. Er was immers nog plaats in de gezellige herberg, het drankje smaakte er lekker en ‘ons Ilse’ zag dat het goed was.

Moorsel, dat is ook het Waterkasteel. Het is een door ‘Bingokoning’ en oud-burgemeester van Haaltert, Willy Michiels, perfect gerestaureerd gebouw dat we, aan het eind van een privédreef, in de verte kunnen bewonderen. We wandelen een heel eind om het tuintje van de Willy en komen na een goed halfuur opnieuw uit in het gehucht Steven. Een heel vriendelijke Fons met dito hondje wilde er net de Sint-Stefanuskapel (ook Stevenkapel genoemd) afsluiten. Toch liet de brave man ons nog binnen. Zelfs meer, hij gaf ons graag en met terechte fierheid wat uitleg over het piekfijn verzorgde, bijzonder fraaie en voor een kapel zeer grote gebedshuis. Over de werking van de redelijk ‘keikoppige’ geloofsgemeenschap wist hij ons eveneens een en ander te vertellen. Dank voor de moeite, Fons!

Toen we weer op pad gingen, begon het grijze al donkergrijs te worden, maar onze eindbestemming was amper een boogscheut verder. En ook al waren we in de Herbergstraat, er was geen enkele café te bespeuren! Dus en zoals steeds: recht naar huis.

Bedankt, Johan, voor alweer een knappe wandeltocht in een voor de meesten onbekend deel van de Faluintjes, een heel aangenaam wandelgebied.

Voor wie het interesseert: de naam ‘Faluintjes’ wordt op verschillende manieren verklaard. Van het Franse ‘vallée’ (vallei) of ‘fallourdes’ (takkenbos) of ‘fallun, fallunière’ (steengroeve, schelpenbank) wat in het Keltisch ‘fallaen’ is.

Dit zijn de knooppunten van deze tocht: richting 12 – 11 – 10 – 23 – 22 – 20 - 25 – 26 – 18 – 19 – 24 – 13 – richting 12.

 

Marc De Clercq


Gids Johan geeft nog wat uitleg bij het begin van de wandeling.


Aan de ingang van het trollenpad.


Kunst op het trollenpad.


Een nieuwe vergaderplek voor het bestuur? 
Bij nader inzien misschien ietsje te droog.


De gevaarlijkste trollen zitten achter een afsluiting.


Groepsfoto in het trollenbos.


Dikke duim voor de Johan toch.



Door een gelukkig toeval krijgen wij een grondige uitleg 
van Fons over de St Stefanuskapel.



KWB Appels viert Nieuwjaar - 22 januari 2023

 

Hoop

Geef elkander hoop,

dan gaat alles goed,

geef elkander hoop,

als j’elkander ontmoet.

 

Niet met dure woorden,

een rede of een preek,

nee, zo maar bij de slager

of in de apotheek.

 

Op een caféterrasje,

of in de bioscoop,

al is het nog zo vluchtig,

maar geef elkander hoop.


Corona, oorlog in Oekraïne, energiecrisis, klimaatproblemen. Je zou er de moed bij verliezen. Dan is bovenstaand gedicht een positieve en verblijdende boodschap voor het komende jaar. Het is één van de vele, mooie en dikwijls eenvoudige verzen van de grote Nederlandse komiek Toon Hermans. Als imitator van de onvolprezen Toon bracht Wim Corbeel onder andere dit dichtwerkje op het nieuwjaarsfeest van KWB Appels op zondag 22 januari 2023. Uiteraard ontbraken naast het ernstige en het wat filosofische werk van de beroemde cabaretier de komische sketches en de vele woordspelingen zeker niet. Wim deed dat uitstekend, met alle respect voor grootmeester Toon én met eigen accenten. Bijzonder knap. Heerlijk lachen maar ook stil en ingetogen worden. De zevenentwintig toeschouwers genoten zichtbaar. Gabrielle Christenhusz, de echtgenote van Wim, zorgde met haar mooie zang en aanstekelijke accordeonmuziek voor leuke afwisseling in de gesmaakte show die namiddag.

Na een gezellige receptie werden de beentjes onder tafel gestoken. Zonder de hulp van ‘de zogenaamde livreiers’ want dat is voor de ‘haai society’, horen we Toon zeggen. Co-voorzitter André verwelkomde de aanwezigen hartelijk, blikte even terug op het voorbije en geslaagde werkjaar en maakte elkeen nieuwsgierig naar de komende activiteiten. Bemoedigend is dat het ledenaantal van de ‘belegen’ (niet oude!) KWB status-quo blijft.

De lekkere Noorse visjes op een bedje van frisse groentjes of de smakelijke parmaham met meloen als voorgerecht geraakten vlotjes op hun bestemming. Ook het hoofdgerecht met sappig kalfsgebraad en een kransje van heerlijke seizoensgroenten werd ten zeerste geapprecieerd. De aangepaste wijntjes ontbraken vanzelfsprekend niet. Voor het dessert werd er deze keer niet gekozen voor het ‘zwaantje’ als jaarlijkse klassieker. Een ferm ‘biscuitpateeken’ smaakte opperbest en bleek dus ook een prima keuze te zijn.

Dit nieuwjaarsfeest zal de geschiedenis ingaan als de editie waar de vloer van het parochiaal centrum ten dele ‘ontplofte’ en waar er ‘krakken’ zijn die vergeten om foto’s te nemen, maar dat we toch als een bijzonder geslaagd feest mogen beschouwen. Dank aan allen die dit mogelijk maakten, in het bijzonder traiteur Bart Vackier uit Baasrode en uiteraard Wim en Gabrielle, twee Appelsenaren die hier zowaar al enkele jaren wonen en die we nu ‘op zijn Toons’ als heel aangename en warme mensen mochten leren kennen. Het deed deugd aan het hartje en het stemde ons allemaal hoopvol.

 

Marc De Clercq


Zou er hier nu een mol onder de vloer zitten?




Als iedereen op de ander rekent voor het nemen van 
foto's dan heb je er gelukkig nog één.


Wim Corbeel imiteerde en parodieerde zijn
grote voorbeeld Toon Hermans.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.