21 januari 2024

KWB beweegt

 KWB beweegt in de Faluintjes op 16 januari 2024

KWB Appels herontdekt de Faluintjes

 

Met enige overdrijving: denk aan een expeditie naar Groenland, maar dan iets minder koud en met minder sneeuw. Zoiets ondervonden de zeven KWB-stappers plus Nicky, onze aangename gezelschapshond, op dinsdag 16 januari 2024. Doel van de tocht: een kleine negen kilometer rustig en gezond wandelen doorheen de prachtige Faluintjesstreek.

De Faluintjes. Dat is geen onbekende regio want een jaar eerder doorkruisten we dit gebied  ook al eens. Nu kwamen vooral het grondgebied van Moorsel, Eerdegem en Baardegem aan de beurt.

Het werd een buitengewoon mooie namiddag: een haast wolkenloze blauwe lucht, een stralend zonnetje, geen zuchtje wind, een dun laagje sneeuw en een temperatuur van om en bij het vriespunt. Perfect wandelweer dus. Weinig asfaltwegen maar heel veel smalle en brede veldwegen kregen onze apostelpaarden voorgeschoteld. De pauze halfweg in de pittoreske Baardegemse brasserie “’t Stationneke’ langs de bekende Leirekensroute deed meer dan deugd.

Dank aan Johan om ons gps-gewijs alweer van en naar het Chiroheem in het gehucht Steven in Moorsel te loodsen. Voor wie het ook eens wil proberen, dit zijn de knooppunten: 13, 83, 14, 76, 15, 16, 28, 27, 17, 18, 19, 24, 13.

 

Marc De Clercq


Uit de startblokken met op de achtergrond de
mooie Stevenkapel die we vorig jaar bezochten.



Perfect wandelweer. Bemerk de schaduw
van de fotograaf-medewandelaar.


Deugddoende pauze in brasserie"'t Stationneke".
 Opvallend: de koffiedrinkers zijn in de meerderheid.
Goede voornemens voor2024?


Moeilijk kiezen waar je best stapt.




Wat staat er hier op dat plakkaatje op de bank?


Wijze woorden.


Gids Johan zorgt dat we op de juiste route stappen.
Jef is er niet gerust in.

Een frisse neus halen: dat is goed voor mens en dier.




Nicky is duidelijk in haar sas langs de Leirekensroute.